shiatsu

 in het kort:

shiatsu drukpuntmassage rug

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een eeuwenoude Oosterse geneeskunst waarbij je door drukpuntmassage een diepe ontspanning ervaart in je hele zijn. De massage werkt op de meridianen (energiebanen) van het lichaam en door middel van acupunctuurpunten kunnen blokkades opgeheven worden. Kijk voor meer info over shiatsu onderaan deze pagina.

shiatsu pols diagnose

Waar is het goed voor?

Shiatsu helpt je ontspannen, het heft blokkades op en zet het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. In het oude Oosten onderging men met grote regelmaat een shiatsu massage ter preventie van ziekten. Je kunt het dan ook zien als preventie, net zoals je je auto regelmatig een APK geeft. 

shiatsu hara diagnose

Wat biedt Maamke?

Voor een shiatsu massage kun je terecht in de praktijk in Oss. Je kunt een losse behandeling boeken of een diepgaand traject aangaan met shiatsu als onderdeel van het traject. Zie hiervoor de pagina over coaching.
Het is ook mogelijk om een serie behandelingen te boeken, om zo aan een bepaalde klacht te werken. Of gewoon, omdat het gunstiger is dan één losse massage. 

meridianen model TCM

Praktisch:

Een shiatsu massage wordt gegeven op een futon (een dun soort matras) en door de kleding heen. Het is dan ook prettig om comfortabele, loszittende kleding te dragen. Een joggingbroek of iets dergelijks, bij voorkeur zonder dikke brede band in de taille, is ideaal.
Het is raadzaam om minimaal 1 uur van tevoren niet te eten.
Zorg dat je met name ná de behandeling voldoende (water) drinkt.


Time spent getting a massage
 is never wasted     

Wat is shiatsu nou precies?

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk). Het is een eeuwenoude Japanse massagevorm afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Shiatsu-behandelingen richten zich op de meridianen in ons lichaam. Dit zijn netwerken van banen waar energie (Qi) doorheen stroomt. Deze meridianen staan in verbinding met onze organen. Op bepaalde plekken komen de zogenaamde punten van de meridianen aan de oppervlakte. Door middel van massage, strekkingen en druk met de handpalmen en/of duimen wordt de energiestroom in deze punten en meridianen beïnvloed. Hierdoor kunnen blokkades in de energiestroom, die door verschillende oorzaken kunnen zijn ontstaan, worden opgeheven. Daarbij wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd en kunnen lichaam en geest weer in balans komen.

Shiatsu-massage kan vergeleken worden met een APK voor de auto. Het is een uitstekende manier om goed voor het lichaam te zorgen onder het motto "voorkomen is beter dan genezen". Massages kunnen klachten voorkomen omdat ze het natuurlijke zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren en de vitaliteit bevorderen.
Voor een optimaal onderhoud is één shiatsu-massage per maand ideaal. Met name na een periode van shiatsu-therapie is het aan te raden deze frequentie aan te houden zodat het lichaam steeds net dat extra steuntje in de spreekwoordelijke rug krijgt om gezond te blijven.

Wil je middels meerdere behandelingen aan een specifieke klacht werken, dan vindt voorafgaand een intake plaats. De anamnese (voorgeschiedenis), samen met een pols-, tong- en hara (buik) diagnose, bepaalt dan de behandeling. Dit is shiatsu-therapie. Bij elke klacht wordt naar de mens als geheel gekeken en niet alleen naar de specifieke klacht. Afhankelijk van de klacht zijn meestal 5 tot 10 behandelingen nodig. Na een eerste massage, kun je kiezen voor een traject van 5 of 10 behandelingen. De therapie kan ingezet worden bij uiteenlopende klachten, waaronder rugklachten, vermoeidheid, spijsverteringsklachten, hoofdpijn en stress- en burn-out klachten. Mocht je vragen hebben over je klacht of vraag je je af of shiatsu iets voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op.

Het is belangrijk om na de shiatsu-behandeling gedurende een paar dagen extra water te drinken, zodat vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd kunnen worden.
Ook is het verstandig om een behandeling zo te plannen dat je na afloop rustig aan kunt doen. Dit komt de werking van de behandeling ten goede.


"De shiatsu behandelingen hebben niet alleen mijn klachten verholpen, maar ze waren op meerdere fronten een verrijking voor mijn leven"

Corine

Ik kwam bij Maamke terecht voor een shiatsu-behandeling omdat ik last had van een pijnlijke nek en schouder. Ze wist me meteen op mijn gemak te stellen in een ruimte met een hele prettige sfeer, waardoor ik me helemaal aan haar behandeling kon overgeven. Maamke werkt met veel aandacht en dat is voor mij belangrijk omdat ik het meteen voel als iemand er niet met zijn gedachten bij is en dan kan ik me niet ontspannen. Omdat mijn hele lichaam werd behandeld, kon ik op meerdere fronten spanning loslaten. Het werd me op een hele fijne, ontspannen manier duidelijk dat ik onbewust overal in mijn lijf spanning vasthield en dat alles in mijn lichaam met elkaar samenhangt. Dat was een mooie ontdekking. Eén behandeling was niet genoeg om van mijn al langer durende klachten af te  komen, maar ik vond het alleen maar heerlijk om vaker terug te komen. Ook omdat mijn hoofd door de behandeling tot rust kwam en ik weer tot mezelf kon komen, heb ik de behandelingen steeds zowel lichamelijk als geestelijk als een soort oppepper ervaren. Wat ik ook fijn vind is dat Maamke echt kan luisteren, zonder oordeel, en dat ze je nooit iets opdringt. Ze kan aan klachten gerelateerde dingen zoals voeding aanstippen, een van de dingen waar ze ook veel van weet, maar je mag ermee doen (of niet) wat je wilt. Ik merkte gaandeweg bovendien dat ze niet alleen vanuit haar opleidingen spreekt, maar ook uit eigen ervaring. Ze is heel sensitief en staat tegelijkertijd met beide benen op de grond. Dat is voor mij een perfecte combinatie. De behandelingen hebben niet alleen mijn klachten verholpen, maar ze waren op meerdere fronten een verrijking voor mijn leven.

Tarieven:

losse behandeling

Eerst een keertje kennis maken en ervaren? 

59,-

  • Wil je eerst een keer ervaren hoe het is? 
  • Kom voelen wat shiatsu voor je doet en je zult merken hoe ontspannen het is
  • De behandeling duurt circa 60 minuten
5 behandelingen

5 shiatsu massages voor ontspanning van lichaam en geest

 

265,50

(dat is 10% korting!)

 
  • Op regelmatige basis een massage is een APK voor je hele wezen
  • Je lijf en geest zijn je dankbaar!
  • 6 maanden geldig en voor 1 (en dezelfde) persoon 


Wil jij ook seizoens-inspiratie ontvangen? Meld je hieronder aan en ontvang circa 4 keer per jaar een mail met o.a. tips, oefeningen, recepten, data en inspiratie. 

Wil jij bij je eigen ontspannen centrum komen?

Wil jij ontspannen leven?
In contact met jouw behoeftes?
 

  Ik kan jou hierin begeleiden.

>