over Maamke

Namasté,

mijn naam is Maamke

Ik ben geboren in 1977 met de nine star ki reeks 546,
oftewel een 5 aarde-4 hout-6 metaal. Een geboren zoeker naar balans en naar mogen 'zijn', creatief in bedenken en maken, een probleemoplosser, een fundament bieder, een vormgever, een mensen-mens, integer en sociaal. 

Het was eind jaren '90 toen ik me voor het eerst echt in yoga ging verdiepen. Daarvoor kende ik slechts wat houdingen die mijn moeder vroeger deed en die ik dan na probeerde te doen. Wat ik me vooral herinner is dat het zó rustgevend was. Een tegenhanger van hoe ik destijds in het leven stond. Mijn eerste yogaboek kreeg ik van mijn toenmalige Australische vriend. Samen werkten we in Australië als ski-leraar. In de noordelijke winter in Oostenrijk, in de zuidelijke winter in Australië. En tussendoor reisden we veel. Ik zie mezelf nog staan op het strand, met het boek liggend in het zand naast me. De houdingen en oefeningen waren een welkome afwisseling voor het drukke en sportieve leven wat ik leidde.

Een aantal jaren later woonde en werkte ik in Amsterdam, hield van het uitgaansleven en sportte dagelijks. Vooral hardlopen was mijn passie en ik liep zelfs twee marathons. 

Toen ik door een val met kitesurfen geblesseerd raakte, stortte mijn wereld in. Ik kon niet meer sporten en ik viel in een diep donker gat. Yoga was het enige wat ik nog kon doen en in die tijd werd ik me ook bewust van de spirituele kant van yoga. En van mijzelf...
 
De tekst gaat hieronder verder...

When you change the way you look at things,
the things you look at will change
(Dr.Wayne W. Dyer)

Ik ging me verdiepen in de achtergrond van yoga en voelde alles in mijzelf veranderen. Mijn hele kijk op de wereld en op mijn leven veranderde. Ik zegde mijn baan op, verhuisde voor mijn nieuwe liefde naar Deventer en startte met een opleiding tot shiatsu therapeut.


Nog nooit was ik zo enthousiast om naar school te gaan en ik kon (en kan) geen genoeg krijgen van de fascinerende Chinese geneeskunst waar shiatsu uit voort is gekomen. Deze holististische kijk op gezondheid leerde mij ook veel over voeding en bewegingsleer, alles gebaseerd op de Chinese leer van de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) .

Maamke 2

In die periode reisde ik ook naar India, waar ik een yoga-opleiding (Sivananda) volgde. Terug in Nederland kreeg ik de kans om in de mooiste en leukste yoga-studio van Deventer les te geven en mijn droom kwam uit. Er volgde vele mooie jaren als yogadocent en ik vond het zo leuk dat ik er in Nederland nog een yoga-opleiding (Dru) naast volgde. Intussen was ik gediplomeerd shiatsu therapeut en zo had ik een bloeiende praktijk voor yoga en shiatsu.


In 2016 ging wederom het roer om. Mijn (inmiddels) man Bart en ik besloten alles op te zeggen en op reis te gaan, een jaar van bezinning. We reisden door Europa en deden her en der vrijwilligerswerk. Ook reisden we door India, waar we ons beiden verder verdiepten in yoga. Na dit enerverende jaar besloten we op zoek te gaan naar een plek in het buitenland om ons eigen retraitecentrum op te zetten. Een zoektocht van jaren volgde, waarin we periodes in Nederland werkten en periodes in het buitenland rondreisden op zoek naar dé plek.


In die periode kwam ook nine star ki op mijn pad, een astrologisch persoonlijkheidsmodel op basis van de Chinese vijf elementenleer. Een prachtige aanvulling op shiatsu en de traditionele Chinese geneeskunst. Ik besloot dan ook direct om de opleiding tot nine star ki coach te volgen. Nine star ki geeft veel inzicht in de basis van ons persoonlijke denken, voelen en handelen én in de interacties met onze omgeving. Het heeft me enorm verrijkt en deze kennis en ervaring wil ik dan ook graag doorgeven.


Die ene plek in het buitenland heeft zich niet aangediend, maar een nieuw hoofdstuk met een nieuwe eigen plek is inmiddels gevonden in het groenrijke, Noord-Brabantse, Oss. Hier is een nieuwe praktijk ontstaan voor yoga, shiatsu-massage en nine star ki-coaching. Een praktijk waar beweging centraal staat. De fysieke bewegingen in yoga en shiatsu en de mentale en emotionele beweging in shiatsu en nine star ki. Bewegen om te ontroeren en los te kunnen laten. En bewegen om daarin te kunnen ontspannen: Maamke moves.

Wil jij bij je eigen ontspannen centrum komen?

Wil jij ontspannen leven?
In contact met jouw behoeftes?
 

  Ik kan jou hierin begeleiden.

>